Transformă-ți livingul cu iluminarea ambientală

  • test :

Transformă-ți livingul cu iluminarea ambientală

Blog | Postat în 15/05/2023

Iluminarea ambientală este un element esențial în orice incapere, pentru că poate schimba cu totul ambianța unui spațiu. Aceasta poate crea o atmosferă caldă și primitoare, dar și una moderă și sofisticată, în funcție de modul în care este utilizatî. În acest articol, vom discuta despre cum poate fi folosită lumina ambientală pentru a crea un living mai primitor și modern, precum și despre beneficiile utilizării sistemelor de iluminare inteligente. Iată câteva proiecte din portofoliul nostru unde felul în care am folosit lumina schimbă major aspectul și vibrația camerei:

1. Pentru a crea o atmosferă așa cum ai nevoie

Cu lumină rece

Dacă îți dorești o ambianță contemporană, îți recomandăm să mizezi pe lumina rece și directă. Aceasta poate fi obținuta prin utilizarea de surse de iluminat precum spoturile sau becurile cu temperatura de culoare rece (de exemplu, cele cu temperatura de culoare de 5000K). Aces gen de lumină poate fi potrivit în spații mobilate în stil minimalist sau în birouri, zone de studiu, săli de conferință. Pentru acasă, recomandăm lumina rece doar pentru blatul de bucătărie. În alte încăperi, lumina rece poate deveni obositoare.

Cu lumină caldă

Când vrei un spațiu cu un vibe intim și prietenos, alege lumina caldă și difuză. O recomandăm în special atunci când mobilăm camere de living și dormitoare. Acest rezultat poate fi obținut prin utilizarea de surse de iluminat precum lumânările sau veiozele, sau prin utilizarea unor becuri cu temperatura de culoare caldă (de exemplu, cele cu temperatura de culoare de 3000K). Poți include și iluminarea indirectă, cum ar fi lumina reflectată de pereți sau tavan, pentru a crea un efect blând de iluminare difuză.

2. Pentru a evidenția obiecte decorative

Dacă vrei să scoți în evidență obiecte de artă, fotografii dragi sau diverse elemente decorative, poți utiliza spoturi sau iluminarea indirectă. Așezate cu sens, sursele de lumină pot accentua plăcut anumite zone sau obiecte, sau piesele deosebite de mobilă la comandă, care pot fi proiectate pentru a aduce un plus în estetica încăperii.

3. Iluminare ambientală smart

Trăim vremuri privilegiate, când poți să delegi responsabilitatea de a aprinde și stinge lumina ambientală. Astfel de sisteme au devenit din ce în ce mai accesibile fiind acum folosite în tot mai multe locuințe. Alegând un sistem de iluminare inteligent, ai controlul complet al luminii din încăpere prin intermediul unei aplicații sau comenzi vocale. Astfel, poți programa ca luminile să se aprindă la o anumită oră în fiecare zi. De exemplu, se pot sincroniza să se aprindă în fiecare zi când apune soarele și să se stinga aproape de ora obișnuită la care toata casa se bagă la somn. Deci nu va mai uita nimeni să stingă lumina vreodată. Sau poate fi controlat de la distanță, pentru a aprinde luminile în perioadele când sunteți cu toții plecați în vacanță, dar nu vreți să știe întregul cartier că nu e nimeni acasă.

Unul dintre cele mai moderne și flexibile sisteme de iluminare smart este Philips Hue. Acesta permite controlul complet al luminii din încăpere prin intermediul unei aplicații pe smartphone sau tabletă, și ofera posibilitatea de a regla intensitatea luminii, culoarea și chiar de a crea scene de iluminare personalizate. Noi integrăm acest sistem în mobila pe care o producem și îl recomandăm cu încredere, iar clienții se declară mulțumiți.

Concluzie

Așadar, iluminarea ambientala poate fi utilizată pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare sau una modernă și sofisticată. Utilizarea unor surse de iluminat precum lumânările, veiozele sau spoturile, precum și utilizarea unor becuri cu temperatura de culoare adecvată pot schimba semnificativ felul în care percepm un spațiu. În plus, sistemele inteligente de iluminare, cum ar fi Philips Hue, oferă flexibilitate și control complet asupra luminii din orice încăpere.

Deși nu pare foarte complicat, o persoană fără experiență s-ar putea să nu facă cele mai inspirate alegeri. Un specialist în design și amenajări interioare te va ajuta sa faci cel mai bun mix și să iei o decizie avantajoasă. Te așteptăm bucuroși, să punem la cale noul tău proiect de mobilă de living, la pachet cu un sistem de iluminare smart și personalizat pe gustul tău. Indiferent dacă alegi corpuri individuale de iluminat ambiental sau sisteme integrate în mobilier, avem experiența și competențele să-ți recomandăm ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

Vrei să discutăm despre proiectul tău?

Contactează-ne