Mobilă la comandă sau mobilă de serie?

Mobilă la comandă sau mobilă de serie?
  • test :

Mobilă la comandă sau mobilă de serie?

Blog | Postat in 19/03/2020

În acest articol ne dorim să punem față în față mobila la comandă cu mobila de serie mass market (fast furniture), pe înțelesul tuturor. Nu că am avea ceva împotriva mobilierului de serie, dar considerăm că e important ca tu să ai în vedere toate aspectele, atunci când ai de ales între cele două variante.

1.Ce este mobilierul de serie?

Am putea să facem o comparație cu alt tip de produse, să spunem că mobilierul de serie produs la scară largă este un produs semi preparat. De altfel, în ultimul timp se vorbește despre fast furniture. Acest tip de mobilier se găsește în magazine gata asamblat, fabricat după niște măsuri standard, pentru a se potrivi cu ușurință în majoritatea încăperilor. Însă oricât de ingenios ar fi gândit acest mobilier, caracterul său modular este limitat. Din acest motiv, este aproape imposibil să poți exploata la maxim spațiul avut la dispoziție cu o mobilă gata făcută. Inevitabil vor rămâne colțuri și breșe de care ți-ai fi dorit să te poți folosi mai bine.

În ceea ce privește aspectul, designul și culorile pe care le poți găsi în comerț sunt tot din categoria standard, a celor care s-ar potrivi mai multor gusturi. Pe aceeași idee, vei găsi și restul elementelor care întregesc mobilierul de serie mass market: materialele și accesorizările sunt standard, de cele mai multe ori low cost, astfel încât prețul final să fie unul competitiv, într-o piață atât de diversificată astăzi.

La final, când tragi linie sub costuri, pe lângă prețul pe care îl plătești la achiziționare, adaugă și timpul investit în căutarea produselor, în asortarea pieselor și așezarea lor în spațiu. Apoi, nu de puține ori, ajungi acasă și constați că ar fi trebuit să cumperi și sistemul de prindere X sau inbusul Y, pentru a putea monta noua piesă de mobilă. În plus, trebuie să ai în vedere și felul în care se integrează cu design-ul întregii locuințe. Și nu în ultimul rând, fiabilitatea mobilierului de serie este mai redusă, o consecință firească, dacă te gândești la toate aspectele care țin de procesul de fabricare: materiale și accesorizări achiziționate în volume mari la prețuri mici și piese asamblate pe bandă rulantă. Eforturi necesare de altfel, pentru a putea ține prețul cât mai jos posibil.

 

Așadar, am putea spune că mobila rapidă are două calități principale: prețuri mai mici și piese de mobilă care se potrivesc într-o oarecare măsură în majoritatea încăperilor.

Mobila la comandă este o investiție mai bună pe termen lung.

Adrian Filip, Manager Art Decor House

2.Ce înseamnă mobila la comandă?

Așa cum îi spune și numele, vorbim despre mobilierul realizat la cerere, gândit de la 0, pentru a-ți răspunde exact cerințelor personale. Nu întâmplător îi spunem și “mobilier personalizat”, ci pentru că luăm în considerare toate aspectele care contează pentru tine, dincolo de vizual: numărul de membri ai familiei, stilul de viață, modalități de utilizare sau chiar tabieturi. De exemplu, fiecare are felul său de a găti și de a se mișca prin bucătărie. Drept urmare, modul în care sunt așezate lucrurile în acest spațiu ar fi ideal să se potrivească stilului tău personal, pentru a-ți ușura treaba. Pe același principiu, dacă stai să te gândești, cu toții avem obiceiuri de consum și utilizare a mobilierului, diferite pentru fiecare tip de camera.

În concluzie, pe partea de funcționalitate și ergonomie, cu siguranță ești în avantaj atunci când alegi să-ți mobilezi casa la comandă. Iar când vine vorba de aspectul exterior, cu noi poți sta de vorbă despre design interior integrat.

Avem la dispoziție o paletă extrem de diversificată de culori pentru a-ți personaliza proiectul. Ne jucăm cu materiale și texturi precum lemn masiv, MDF vopsit mat sau lucios, MDF înfoliat, material compozit, furnir, PAL sau metal. Opțiunile de individualizare a mobilierului la comandă sunt nelimitatate. Cu toate astea, când spunem că ne jucăm cu materiale, texturi și culori, te asigurăm că o facem cu toată responsabilitatea. Avem un buget al proiectului în care trebuie să ne încadrăm, iar unul dintre obiectivele noastre este să avem un foarte bun raport calitate-preț la final.

Utilizarea la maxim a spațiului disponibil într-o manieră plăcută vizual este posibilă doar atunci când optezi pentru mobilier cu adevărat personalizat. Noi gândim și producem mobila de la 0 și putem să lucrăm la orice cote, având propriul atelier de debitare pal. Astfel reușim să folosim spațiul în mod optim și avem grijă ca electrocasnicele tale să fie încorporate perfect.
Fiabilitatea mobilierului la comandă este superioară celui gata făcut. E o consecință firească a faptului că materialele și accesoriile sunt alese în funcție de condițiile de utilizare, dar și a procesului de producție și asamblare cu atenție la detalii.

Prețul mobilei la comandă, ca orice creație personalizată, va fi peste prețul mobilei de serie. Dar ia în calcul faptul că nu plătești doar mobila, ci și partea de design interior și consultanță, cu care vine la pachet oferta noastră de preț. Îți propunem un proiect în care investim timp și expertiză. Te ajutăm cu alegerea celor mai bune materiale și accesorii, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, venim cu recomandări de amenajare interioară, lumini și decorațiuni. Pentru că asta înțelegem noi prin mobilier cu adevărat personalizat – un ansamblu de mobilier perfect integrat în încăperea căreia îi este destinat, așezat într-un context complet: cromatic, volumetric și funcțional. Iar pentru achitarea produselor noastre, te poți folosi de sistemul de plăți eșalonate în 3 tranșe:
– 40% la semnarea contractului
– 40% la finalizarea producției
– 20% după livrare și montare

Timpul de care avem nevoie pentru a produce mobila este între 6 și 9 săptămâni. Timp în care tu nu trebuie să te preocupi de plimbat prin magazine fizice sau online, în căutarea celor mai bune opțiuni, pentru că ne ocupăm noi ca cea mai bună soluție de mobilier personalizat pentru tine să ajungă la destinație, montată cu atenție până la cele mai mici detalii.

Ca să îți fie și mai clar ce se întâmplă în acest timp și cum decurge colaborarea cu noi, am descris procesul prin care trecem cu fiecare client. Suntem dedicați proiectului de la prima discuție, la măsurători, dezvoltarea propunerii de design, până la producție și în final – montaj cu veselie, pe ambele părti, nu doar a clienților 😉

3.Deci… mobilă de serie sau mobilă la comandă?

La prima vedere e doar mobilă cu care poți să-ți umpli casa, indiferent dacă este gata făcută sau realizată la comandă, special pentru tine. Rămâne să decizi daca te poți mulțumi cu ceva standard, aproape de ceea ce-ți dorești, cu limitările specifice unui produs prefabricat, dar cu avantajul unui preț competitiv. Și să-ți asumi că va fi nevoie să investești ceva timp și energie în acest proiect DIY.

Sau vrei ceva mai mult, ceva croit pe măsurile tale, adaptat stilului tău de viață și gustului tău vizual. Ceva mai robust și mai longeviv. Ceva care să te reprezinte cu adevărat și să fie perfect integrat în spațiul tău, indiferent de destinația sa de utilizare. Ceva mai fain, din toate punctele de vedere! Atunci vei ajunge firesc la concluzia că merită să investești în mobilă la comandă, pentru că doar așa vei putea avea casa visurilor tale. Și nu de puține ori, am reușit chiar să depășim așteptările clienților noștri, odată ce mobilierul a fost livrat și montat. Ceea ce-ți dorim și ție, indiferent de alegerea pe care o vei face! Să te bucuri de sentimentul că a ieșit ceva mai fain decât te așteptai 🙂

 

Dacă vrei să povestim despre noul tău mobilier, integrat într-un concept de design interior, te invităm să ne contactezi!

VREI SĂ DISCUTĂM DESPRE PROIECTUL TĂU?