Despre bucătării și întreținerea lor

Despre bucătării și întreținerea lor
  • test :

Despre bucătării și întreținerea lor

Blog | Postat in 01/05/2020

În majoritatea locuințelor, mobila de bucătărie este supusă la condiții grele de muncă pentru orice mobilier. În bucătărie, pe lângă delicioasele preparate, producem multă căldură și umezeală. Aici, atmosfera e încărcată la propriu cu vapori de apă și ulei, mirosuri sărate și dulci, cu “de toate”, așa cum ne place nouă. Și voie bună peste, la fel de caracteristică poporului nostru pofticios și chefliu.

1.Cum se face o mobilă de bucătărie?

Mobila de bucătărie trebuie astfel concepută încât să fie potrivită obiceiurilor de consum ale celor care urmează să o utilizeze. Un astfel de concept pornește de la modul în care urmează să fie folosită bucătăria și frecvența de utilizare, bugetul disponibil și orizontul de timp în care se dorește a fi utilizată o mobilă.

Cu alte cuvinte, avem obiceiuri diferite de a ne folosi de acest spațiu. De aici, derivă firesc nevoi diferite de proiectare și dotare a mobilei de bucătărie. Unii preferă să gătească mai mult la cuptor sau în cine știe ce oală magică. Alții, din contră, sunt grătargii convinși și nu doar în spații închise. Unora le place să gătească doar în weekend, cand au mai mult timp de stat pe acasă. Iar unii dintre noi pot și vor să își pregătească mâncarea acasă zi de zi.

Poate te știi mai schimbător din fire și știi deja că în maxim 5 ani vei vrea să schimbi mobila din casă, sau casa cu totul. Sau poate vrei să ai cea mai trainică mobilă posibilă. Ei bine, la noi în birou, toate aceste informații se pun cap la cap, se aliniază cu bugetul disponibil și se așează constiincios într-un proiect de mobilier cu adevărat personalizat.

Ca sa-ti faci o idee despre elementele din care poate fi construit un mobilier, lista noastra de posibilitati arata cam asa:

  • PAL(placă aglomerată din lemn)
  • CANT ABS
  • MDF(medium density fibreboard)
  • HPL(high pressure laminates)
  • PIATRA(rezistență crescută la temperaturi înalte)
  • COMPOZIT(rezistență crescută la temperaturi înalte)
  • STICLĂ(diferite tipuri)

Pentru mobila de bucătărie noi alegem să folosim cu precădere MDF (vopsit sau înfoliat) datorită rezstenței mai bune în timp într-un mediu cu umiditate crescută. În plus, ne permite să realizăm modele reliefate.

O altă opțiune potrivită pentru bucătării este și palul melaminat. Este o variantă de material cu rezistență bună la utilizare intensă și un pret prietenos. Ne place și pentru că avem de unde alege multe variante de culori și tipuri de canturi. Dar nu ne rezumăm la atât. În funcție de designul dorit, avem în vedere și includerea altor tipuri de materiale din lista de mai sus.

Una dintre soluțiile preferate de noi, când vine vorba de menținerea curățeniei în bucătărie, este utilizarea sticlei pe post de protecție pentru pereți. Vorbim despre o sticlă specială care poate fi personalizată în ton cu designul mobilierului. Montată în zona blatului de lucru, protejează cu succes și se curăță cu ușurință.

2.Brizbrizuri faine și utile: feronerie și accesorii

Să vorbim despre detalii faine care fac diferența și ne fac viața mai ușoară:

  • Balamale
  • Mânere, butoni, picioare
  • Sisteme de glisare, role
  • Cuiere
  • Coșuri jolly
  • Picurătoare
  • Separatoare tacâmuri și veselă
  • Sisteme de ridicare

Partea de feronerie și accesorii este esențială atunci când vine vorba de bucătării. Scopul nostru este să producem o mobilă de calitate și durabilă. Prin urmare, am căutat întotdeauna să folosim cele mai bune sisteme de feronerie și accesorii de pe piață. Sisteme care știm că nu încep să scârțâie și să cedeze după doar câțiva ani de utilizare.

Ne-am axat pe branduri precum BLUM, HAFELE si HETTICH, produse care s-au dovedit a avea o calitate superioară, aliniate standardelor noastre de a produce mobilier cu adevărat personalizat. Asta înseamnă că ele pot fi reglate perfect și au o durată de viață ridicată, de până la 10 ani, conform garanției producătorului. În plus, soluțiile pe care le avem la dispoziție sporesc confortul de mișcare și spațiile de depozitare în orice bucătărie. Și nu spunem doar noi asta, ci avem și confirmarea clienților noștri, după ani buni de utilizare a mobilei marca Art Decor House.

3.Recomandări pentru a mări durata de viață a mobilierului

Este important să alegem mobila de bucătărie potrivită obiceiurilor noastre de utilizare. Totodată, e important să fim conștienți de calitatea materialelor din care este construită aceasta și să o tratăm în consecință. Astfel, pentru a prelungi durata de viață a oricărui mobilier de bucătărie, noi îți recomandăm să:
Îndepărtezi periodic praful care poate dăuna în timp
Cureți cât mai repede petele (va fi mai greu după un timp și riști să agresezi mobila în timpul operațiunii)
Folosești cantități mici de apă
Folosești doar soluții de curățare compatibile cu materialul pe care îl cureți
Eviți utilizarea obiectelor ascuțite și abrazive în procesul de curățare
Protejezi suprafețele lemnoase de temperaturi ridicate(nu așeza o tigaie încinsă direct pe blat)

Acestea sunt sfaturi practice pentru întreținerea mobilierului. Dar poate cel mai important aspect e să te îndrăgostești încă de la început de bucătăria ta, pentru că este așa cum ți-ai dorit. Pentru că îți oferă un spațiu fain în care gătești pe gustul tău și al celor dragi. Sau doar pregătești mâncarea gata cumpărată, pentru că azi nu ai avut timp sau dispoziție pentru gătit. Dar ți-e drag de ea, o tratezi cu respect pentru că ai investit în ea și o îngrijești cum poți tu mai bine.

VREI SĂ DISCUTĂM DESPRE PROIECTUL TĂU?