Cum se determină prețul pentru mobila la comandă?

  • test :

Cum se determină prețul pentru mobila la comandă?

Postat de Art Decor House/Postat în 23/09/2020/Categorii: mobilă la comandă, sfaturi utile,
Art Decor House

De multe ori suntem întrebați cât costă produsele noastre, mobilierul 100% personalizat realizat pentru un anumit client. Pentru că ne dorim să aducem și mai multă transparență în comunicare, vom trata subiectul prețului mobilei la comandă cu scopul de a te ajuta să îți faci o idee mai clară, după ce vei afla cum se determină valoarea finală a unui proiect.

1. Ideea

Totul începe cu o discuție, o idee de la care vrei să pornim în realizarea mobilierului tău cu adevărat personalizat. În funcție de tipul de amenajare (mobilă de bucătărie, living, open space etc.) și de suprafața încăperii, noi putem să-ți sugerăm niște repere de buget. Acestea însă vor fi foarte influențate de preferințele tale în ceea ce privește materialele utilizate, accesoriile și feroneria pe care vrei să le includem și de complexitatea mobilierului, a spațiilor de depozitare și a îmbinărilor necesare. Astfel de discuții purtăm de obicei cu cei care ne vizitează la biroul de proiectare din strada Plevnei, în Cluj-Napoca. Pentru că doar după o primă discuție putem să înțelegem ce-și dorește un client și ce alte proiecte din portofoliul nostru ar fi relevante pentru el, din punctul de vedere al designului și al prețului mobilei.

2. Proiectul

Pentru ca ideea discutată să capete contur, designerii noștri vor veni cu o propunere de proiect. Această propunere va fi prezentată printr-o imagine foto realistă, adică o randare 3D. De obicei, în domeniul mobilierului personalizat, se realizează schițe de prezentare 2D. În schimb, la Art Decor House, vom așeza întotdeauna mobilierul într-un context favorabil și într-un design interior personalizat. Astfel, vei primi un proiect de amenajare interioară în ansamblu, care va include și recomandări de lumini sau alte elemente decorative și plante. Costul proiectării în piața variază între 50 și 100 euro/ metru pătrat, atunci când presupune și realizarea de randări. Uite aici, un articol pe larg despre cum se lucrează cu designerii de interior și cât costă un proiect.

La noi, valoarea unui proiect este între 100 și 150 euro / încapere și se scade la final din prețul mobilei la comandă pe care o realizăm. Adică, practic, dacă alegi să ducem proiectul până la capăt, designul și proiectarea devin gratuite.

3. Producția

Dacă îți place ideea de design, vom continua să dezvoltăm proiectul de mobilă venind cu propuneri pentru etapa de producție. Avem nevoie de toate informațiile despre ce materiale îți dorești, ce sisteme și accesorizări preferi. Astfel, ne putem da seama ce volum de muncă și resurse presupune realizarea proiectului tău de mobilier 100% personalizat. În acest moment, putem să-ți prezentăm concret câteva proiecte din portofoliul nostru și putem să determinăm prețul pentru producția proiectului tău. Cum spuneam mai sus, dacă alegi să lucrezi cu noi până la final, primul avantaj pe care-l ai este că partea de design și proiectare devine gratuită.
Un alt avantaj este că producem mobilierul Art Decor House 100% intern, în atelierul nostru, cu echipa de tâmplari consacrați supravegheată de designerul manager de proiect. Un mod de lucru care asigură condiții optime pentru a livra un produs premium de mobilă la comandă.

4. Livrarea și montarea

Livrarea și montarea la tine acasă sau unde ai nevoie de noua mobilă este gratuită în județul Cluj. Iar pentru situațiile în care mobilierul trebuie să ajungă mai departe de județul de baștină, oferim o variantă cât mai convenabilă pentru client.

5. Plata

Ne-am dorit să avem o bună colaborare și să ne susținem clienții cât mai bine și responsabil în demersul lor de a-și reîmprospăta casa. Știm că este o investiție mare, pe măsura recompensei de a avea un mobilier premium, cu adevărat personalizat. Astfel, clienții Art Decor House beneficiază de un sistem de plată în rate, eșalonat pe etapele proiectului de mobilă:

  • 40% la semnarea contractului (după stabilirea ideei de design);
  • 40% la finalizarea producției (mobila prezentată în atelier);
  • 20% după montare, când tu ești 100% mulțumit de mobila ta 100% personalizată

6. Concluzie

Sperăm că ai înțeles mai bine care e treaba cu mobila la comandă și de ce putem să determinăm un preț doar după ce discutăm destul de detaliat pe baza proiectului. Doar după ce calibrăm dorințele tale de design cu materialele folosite în producție.

Într-o poză, la o primă vedere, două elemente pot părea foarte asemănătoare. Însă diferențele de preț pot fi uriașe (de exemplu, între un blat de pal și unul de marmură sau între două dulapuri identice, dar cu sisteme diferite de compartimentare și închidere). De aceea, evităm să-ți prezentăm, fără detalii suplimentare, prețul unui proiect finalizat. Dar te invităm, cu drag, la noi în atelier să-ți povestim mai multe despre mobila asta faină pe care o facem și să vedem ce am putea face pentru tine!

Dacă mai ai și alte curiozități despre mobila la comandă și cum lucrăm noi, găsești aici răspunsuri la cele mai frecvente întrebări de la clienți.

VREI SĂ DISCUTĂM DESPRE PROIECTUL TĂU?