Ce am găsit la Salonul de la Milano 2022

  • test :

Ce am găsit la Salonul de la Milano 2022

Blog | Postat în 25/07/2022

În sfârșit, Salonul de mobilă de la Milano și-a redeschis porțile după o pauză de 2 ani. Foarte încântați, abia am așteptat să vedem ce au pregătit expozanții și ce tendințe se conturează în domeniul designului de interior și de mobilă. Unul dintre colegii noștri a fost prezent la eveniment, astfel că am putut să luăm pulsul domeniului chiar de la fața locului. Pe bune, pe pipăite și live.

Experiența de mobilă premium

Deși poate nu reiese din poze, cel mai actual subiect al momentului este chiar experiența în sine. Nu am observat niște tendințe revoluționare în materie de vizual, pentru că e greu să mai reinventezi forme și culori care deja au fost mixate și reinterpretate într-o mulțime de moduri. Dar, la nivel de experiență, am văzut cum, din nou, atenția la detalii face diferența pentru că totul se simte mai bine folosind materiale și tehnici mai avansate.

Din nou, design eclectic

Trecând de la o expoziție la alta, am fost îmbiați cu mult eclectism, foarte caracteristic deja designului din ultimii ani. Fie ne atrăgeau atenția și ne încântau multe elemente foarte colorate, fie ne opream să ne odihnim ochii la un stand relaxant, cu o cromatică ton pe ton. Un carusel plăcut până la urmă și deloc plictisitor, din care am putut luăm niște idei utile și pentru clienții noștri.

Upgrade la senzație

Dar la fiecare expozant, am remarcat o atenție crescută la detalii față de anii trecuți. Sau poate pentru că s-a generalizat la mai toți producătorii prezenți și experimentând peste tot senzații plăcute, ne-a creat percepția unui tot, deci a unei tendințe. Cert e ca s-a simțit cum totul este mult mai orientat spre confort și delectare: la atingere se simțeau finisajele premium și ergonomia dată de lateralele tăiate la 45 de grade. Când deschideai un sertar sau un dulap, cam pentru orice corp de mobilă ți se aprindea o lumină blândă, plăcută și super practică. Cu siguranță că am mai evoluat și la capitolul lumină ambientală, oferta de soluții custom și adaptate oricărei preferințe este extrem de variată și eficientă energetic.

Design concept

Totuși, pe partea de design de mobilă am vazut niște creații mai futuriste, care într-adevăr ne-au impresionat și ne-au făcut să spunem “oau, ce interesant și bine arată!”. Însă vorbim despre acel gen de design concept pentru care mai avem mult de așteptat până când ar putea deveni o tendință și intra în cotidianul nostru. Iar la celalalt pol, trendul retro este în continuare actual prin integrarea în design a unor elemente ce readuc farmecul unor vremuri trecute în prim plan. Idei de care suntem atât de atașați că înseamna confort, acasă și eleganță, încât mereu vor fi relevante pentru design interior.

În concluzie

Cel mai mult ne-a plăcut și inspirat expoziția Eurocucina, sigur vom putea adapta câteva idei proiectelor clujene de mobilă de bucătărie. Atenția pentru user experience care este pe buzele tuturor profesioniștilor din toate domeniile importante se reflectă și în amenajări interioare și design de mobilier. Ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne facă să ne simțim vizionari. Dintotdeauna i-am acordat o atenție deosebită și ne-am încurajat clienții să nu facă rabat la calitate pentru că… se simte.

Dacă vrei și tu să-ți creezi un ambient plăcut în cele mai mici detalii, iar experiența utilizării unor piese de mobilă premium contează pentru tine, noi suntem bucuroși să te ajutăm. Ne găsești în Cluj-Napoca, pe strada Plevnei, unde avem și biroul de design și atelierul de producție pentru mobilier cu adevărat personalizat. Vino să te convingi!

Vrei să discutăm despre proiectul tău?

Contactează-ne