Așteptări și recomandări pentru amenajarea locuințelor în 2021

  • test :

Așteptări și recomandări pentru amenajarea locuințelor în 2021

Postat de Art Decor House/Postat în 15/02/2021/Categorii: trend-uri

La începutul anului trecut, am studiat tendințele în design și amenajări interioare identificate la nivel global. Însă 2020 ne-a arătat că o calitate importantă este aceea de a te reorienta în funcție de contextul actual. Astfel, am observat că odată ce lumea s-a retras în casă, și-a dorit să-și îmbunătățească nivelul de confort. În principiu, tendințele în design s-au păstrat cum am intuit și au fost adaptate fain în locuințele românilor.

Influențe scandinave

Designul cu influențe scandinave a început să ne ademenească de câțiva ani buni și pare că nu ne vom dezice prea curând de el. Ni se potrivește filosofia nordicilor de a-și crea un spațiu cât mai primitor, fără a include elemente fără un plus de valoare. Stilul scandinav promovează ideea de amenajări cât mai echilibrate între funcțional și estetic. Pentru adaptarea în casele românilor ne concentrăm mult pe găsirea unor soluții practice, care să maximizeze spațiile de depozitare, păstrând un design cât mai aerisit.

Stilul clasic cu frezări

Clasicul își va găsi mereu un loc în preferințele publicului. Tocmai pentru că acest stil are puterea de a rămâne actual peste ani și ani. Și aici e important să ai o viziune adaptată vremurilor. Liniile mai deosebite ale mobilierului clasic obținute prin frezare vor fi mai plăcute ochiului într-un context în care se întâlnesc cu elemente fresh de culoare sau formă.

Influențe minimaliste

Designul cu influențe minimaliste credem că este cel mai puternic trend în ceea ce privește mobilarea locuințelor românilor. Indiferent de stilul ales, cerința principală este de a minimiza pe cât posibil încărcarea spațiului. Ne dorim spații de depozitare mascate și culori deschise, totul pentru a obține un design aerisit. O tendință firească, dacă ne gândim la suprafețele medii pe care le oferă locuințele în România.

Gri și galben - culorile anului

Pantone a stabilit gri și galben pentru culorile anului 2021. Este un duet echilibrat care sugerează stabilitate și speranță, valori spre care întreaga lume tinde acum. Griul de piatră simbolizează pragmatismul și anduranța, transmite multă profunzime. Galbenul luminos ne dă o doză de speranță și optimism. Împreună, gri și galben inspiră curaj și maturitate de a găsi echilibrul între valorile reprezentate. În realitatea noastră, a amenajărilor interioare, recomandăm folosirea cu măsură a galbenului aprins, sub formă de accente.

Texturi și accesorii

Analizând cerințele recente în materie de texturi, am observat că preferințele s-au îndreptat spre suprafețe cu aspect mat și natural. Mânerele cele mai căutate au un design cat mai simplu sau chiar ascuns. Deci, accentul este tot pe mobilier cu influențe minimaliste pentru o imagine cât mai aerisită.

Concluzie

Vorbind despre design interior, lumea s-a schimbat foarte puțin în acest an în care am fost greu încercați. Mai mult, am observat un interes crescut față de amenajarea și îmbunătățirea condițiilor de trai. Ne bucurăm pentru că asta se traduce printr-o evoluție la nivel social, în ciuda altor scenarii sumbre. Sperăm ca lucrurile să continue într-o notă optimistă.

Recomandări

Nu subestimați influența mediului înconjurător asupra stării generale de spirit. Dacă vă gândiți să reamenajați casa în perioada următoare, căutați echilibrul între practic și estetic. Concentrați-vă toate eforturile spre a găsi spații de depozitare cât mai diverse, dar și soluții pentru a le masca. Folosiți cât mai mult culori deschise precum alb sau nuanțe pastelate de gri. Individualizați spațiul cu accente de culoare preferate și alte accesorii, fără a-l supraaglomera.
Iar dacă lucrați în mare parte de acasă și încă nu aveți un spațiu dedicat, analizați ce posibilități aveți pentru a-l crea. Noi suntem designeri, ne place să fie frumos în jurul nostru. Însă beneficiile unui birou personalizat pentru work from home se vor vedea atât într-o poziție mai sănătoasă, cât și o productivitate crescută.

VREI SĂ DISCUTĂM DESPRE PROIECTUL TĂU?