10 tendințe de design interior pentru 2020

10 tendințe de design interior pentru 2020
  • test :

10 tendințe de design interior pentru 2020

Blog | Postat in 20/05/2020

În viziunea de ansamblu a ceea ce se întamplă în amenajări interioare, putem spune că opțiunile prezentului sunt foarte variate. Noi am identificat 10 tendințe care credem că vor fi puse în aplicare în multe proiecte de design și pe care abia așteptăm să le explorăm.

1.Boltele

Pentru a face trecerea între încăperi, prin pereți deschiși care oferă luminozitate si senzația de mai mult spațiu.

2.Pereți vii de mușchi și licheni

Aceștia aduc natura în înterior, astfel încât să ne simțim conectați cu aerul curat cât mai mult timp posibil. Pe lângă funcția decorativă, au și rol de oxigenare și un avantaj în plus, prin faptul că nu necesită atenție sporită.

3.Plante de decor supradimensionate

Atenția se îndreaptă spre arborele de măsline, de cafea, plante cu frunze mari și verzi.

4.Mobilă rotundă din lemn

În ultimul timp, oamenii caută forme interesante, altele decât cele comune cum ar fi pătratele, dreptunghiurile. Mesele cu forme neregulate sunt din ce în ce mai căutate.

5.Bucătăriile de culoare închisă

Se observă o cerere din ce în ce mai mare, mai ales pentru cei care pun accent pe eleganță, deși acestea sunt puțin mai pretențioase în ceea ce privește modul în care trebuie întreținute.

6.Stilul scandinav

Rămâne în tendințe, dar în strânsă legătură cu un alt termen – lagom – un îndemn puternic spre echilibru. Lagom se traduce prin nici prea mult, nici prea puțin, ci exact cât ai nevoie. Reflectă modul suedezilor de a duce o viață echilibrată, sănătoasă, fără excese inutile. O filosofie actuală pe care o mare parte din societate o va adopta, devenind tot mai conștienți de efectele benefice asupra vieții.

7.Albastru

Am putea spune că e noul negru! Regăsim albastru naval în tema nautică, o tendință recurentă care se reinventează de la un sezon la altul, adaptându-se contemporanului. Este o culoare cu diferite conotații. Poate să susțină un concept de lux, se potrivește de minune cu lemnul dar și cu nuanțele de auriu sau argintiu. Totodată, e o culoare primară, care inspiră simplitate, libertate, aer și calm. Validarea acestei tendințe este dată și de poziționarea albastrului clasic ca fiind culoarea anului 2020 de către Institutul de culori Pantone.

8.Arta abstractă

Tot mai căutată de tinerii nonconformiști și nu numai. Este apreciată pentru că oferă o expresie artistică ce permite minții să înțeleagă ce dorește și cât are nevoie, stimulând imaginația.

9.Băi din beton

O expresie a curentului industrial, amenajarea camerei de baie folosind mult beton este una dintre cele mai actuale tendințe. Betonul poate fi natural, tratat corespunzător pentru a fi potrivit unui ambient interior sau există soluții alternative, cum ar fi vopseaua cu efect de beton.

10.Tapetul

Caracteristic decorurilor clasice, tapetul continuă să fie un element de design foarte actual pentru orice tip de amenajare. Noutatea vine din nuanțe și modele în combinații inedite, care pot fi integrate cu talc în diverse tematici de amenajare.

10 tendințe de design interior pentru 2020

11.Concluzii

Așadar, ne așteptăm la încă un deceniu complex în ceea ce privește posibilitățile în designul de interior. Pentru a avea coerență și sens, ideal ar fi ca orice proiect din această sferă să fie ghidat după două principii de bază: personalizare și echilibrare.

Trendurile apar și dispar, stilul rămâne, iar conturarea stilului potrivit fiecăruia poate fi o călătorie surprinzător de plăcută. Noi ne pricepem cel mai bine la crearea mobilierului personalizat, pe care îl așezăm într-un context favorabil.

Astfel, realizăm și un proiect de design interior în armonie cu stilul tău de viață. Dacă ai nevoie de ajutorul nostru, ne poți contacta să facem mobila aia faină la care visezi.

VREI SĂ DISCUTĂM DESPRE PROIECTUL TĂU?