< Inapoi | Ultra violet – Culoarea anului 2018

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Anul acesta, Pantone LLC a desemnat Ultra violet ca fiind culoarea lui 2018. O culoare emotionala si misterioasa, Ultra violet trezeste simturile si provoaca imaginatia stimuland intuitia. Deschide calea spre ceea ce urmeaza sa se intample. Aceasta nuanta purpurie este originala si ingenua deopotriva, inspirand creativitate si explorare indiferent de domeniul in care se regaseste.

In design, Ultra violet poate fi o culoare pretentioasa, luxurianta si nobila, care cere sa fie tratata ca atare. De aceea, deseori o regasim asociata unor branduri de produse de lux precum cele de parfumuri, cosmetice, imbracaminte sau produse high tech. In aceeasi nota, in viziunea noastra, Ultra violet este o culoare potrivita pentru interioare luxoase.

Astfel, am pregatit un proiect bazat pe culoarea anului 2018. Un living somptuos contemporan, in care am asezat piese impunatoare de mobilier alb (din MDF cu frezari, cornise si lezene), care creeaza cadrul perfect pentru asezarea elementelor principale. Accentul se va pune pe canapelele de inspiratie Rococo, cu precadere pe cele imbracate in Ultra violet, pentru aerul pretios pe care il exprima. Conceptul este intregit de cateva bucati de tapet aplicate pe spatele plin al bibliotecilor, care continua jocul de culori intre Ultra violet si alb. Alte accente care ies in evidenta sunt rama oglinzii si manerele aurii, care, pe langa faptul ca sustin atmosfera fastuoasa, au si calitatea de a fi culori complementare violetului si deci de a-l echilibra.

Aceasta este desigur doar una dintre interpretarile posibile pentru o culoare atat de inspirationala precum Ultra violetul. Speram sa avem clienti dornici de a incerca diverse variatiuni pe aceasta tema cromatica. Sa fie un 2018 ultra indraznet!