< Inapoi | Open space 3 in 1: hol, living si bucatarie

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Amenajarea acestui spatiu a reprezentat o noua provocare pentru echipa Art Decor House. Cerinta clientului a fost realizarea a trei zone distincte, fara a avea la dispozitie o suprafata de desfasurare foarte generoasa. Dar asta nu ne-a impiedicat in a livra un open space echilibrat, care integreaza bucataria, livingul si holul, odata cu eficientizarea fiecarui colt al incaperii din punctul de vedere al spatiilor de depozitare.

Drept urmare, acest spatiu principal al apartamentului a fost gandit ca un tot unitar, insa fiecare zona este fizic separata de celelalte prin compartimentari de mobilier. Astfel, intre bucatarie si living, holul in sine are atat un rol de separare cat si de spatiu util. Acesta a fost proiectat cu spatii de depozitare deschise, pentru a nu incarca vizual atmosfera si pentru a nu obtura patrunderea luminii.

In cazul bucatariei am folosit la maxim spatiul pe care l-am avut la dispozitie, pentru e putea insera toate elementele de mobilier si electrocasnicele necesare. Am mizat pe folosirea unor culori naturale, care ofera un aspect mai aerisit. In completarea zonei de pe perete, am proiectat si o insula de bucatarie, in ale carei sertare vor fi adaposite farfurii si tacamuri.

Zona de living este corelata cu bucataria, folosind un concept de ancadrament din corpuri de depozitare. Pentru ca bucataria este deja un spatiu foarte compact, in living am ales sa dezvoltam proiectul intr-o interpretare bazata pe asimentrie, cu un spatiu deschis inspre zona de hol. Asadar, am obtinut un living cu spatii inchise de depozitare si spatii deschise pentru carti. Zona este echilibrata si conectata cu proiectul de ansamblu, prin utilizarea culorilor deschise cu accentelor de maro-gri, asa cum sunt si canapeaua si tapetul deja existente.

Proiectul este realizat dintr-o combinatie de MDF cu PAL, cu sisteme si accesorizari moderne, fara manere vizibile. Astfel, am reusit sa oferim un spatiu uniform si fluid, util si modern. Un spatiu marca Art Decor House.