< Inapoi | Mobilierul din camera unei fetite invadata de unicorni

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Micuta noastra clienta si-a dorit un mobilier desprins parca din povestile cu zane, printi si unicorni. Da, mai ales unicorni, pentru un tonus vesel si aerul magic pe care il inspira.

Pentru a crea ambientul de basm dorit, am construit mobilierul trasand linii neuniforme si lasand multe spatii deschise. In zona patului, am optat pentru o noptiera suspendata cu o zona de sertar si o zona deschisa, urmata de un dulap incapator in doua culori. In viziunea noastra, lipsa unor picioare vizibile si ascunderea sistemelor de prindere a corpurilor de mobilier, sustin ideea de spatiu suprarealist caracteristic povestilor copilariei.

Am continuat pe acelasi principiu si in zona de birou, unde am prevazut cateva etajere ce se intalnesc plutind, intr-un joc geometric placut. Ca povestea sa fie completa, am integrat si un cufar reinterpretat, pe post de spatiu de depozitare.

Intregul concept al camerei cu unicorni este desavarsit prin paleta cromatica super diafana pe care am ales-o pentru mobila si nu numai: verde fistic, roz trandafiriu si alb ca vata de zahar. Culori delicioase, jucause si pozitive, dar care pot sa si vegheze un somn linistit, in tihna.

Astfel, am creat un ambient cu aerul potrivit pentru un copil visator, cu imaginatia functionand inca la cote maxime.