< Inapoi | Greenery – culoarea anului 2017

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

In 2017, Pantone LLC a ales Greenery (verdeata) ca fiind culoarea de referinta pentru toate domeniile de design. Culoarea obtinuta prin mixarea unor nuante vii de verde si galben ne duce cu gandul la primavara, atunci cand natura revine la viata si un verde crud imbraca totul in haine noi. Greenery este despre revigorare si noi inceputuri.

In domeniul designului de interior si a productiei de mobilier, propunerea Pantone LLC aduce nuante proaspete, puternice si un suflu de energie si vitalitate spatiului. Urmarind obtinerea acestui efect, am realizat un proiect de amenajare a unei bucatarii, cu accente de Greenery. Pentru a scoate in evidenta aceasta culoare, am ales asocierea cu nuante intense de gri si texturi metalice.

Din punct de vedere stilistic, conceptul nostru prezinta elemente retro-vintage, precum fronturile din MDF cu frezare clasica si manerele metalice vopsite in negru mat. Am acordat atentie si detaliilor de ambient, pe care le-am imbinat cu elemente actuale, moderne, precum jocul de culori si liniile minimaliste ale blatului de lucru si ale constructiilor metalice.

Pentru spatiile de depozitare pozitionate pe linia superioara am ales deschiderea cu push, iar in partea inferioara, desi am folosit manere clasice, am pastrat nuanta moderna prin amortizarea la inchidere. Zona deschisa de deasupra chiuvetei este echilibrata in partea inferioara de golul pastrat prin picioarele metalice.

Rezultatul final infatiseaza o bucatarie cu mobila retro, in care vechiul si noul se impletesc armonios. Accentele de Greenery desavarsesc un aspect tonic si actual, acum si de acum incolo, cel putin pentru cativa ani.