< Inapoi | Apartament de vis – devenit realitate

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Apartamentul de vis al unui cuplu simpatic din Cluj s-a transformat recent in realitate, iar noi suntem foarte onorati ca am avut ocazia sa ne implicam atat de mult in acest proiect.
Echipa Art Decor House s-a ocupat de decorarea si mobilarea acestui apartament de la A la Z.

Rezultatul muncii noastre este un aparatament decorat intr-un spirit tanar si modern, foarte primitor, oglindind perfect personalitatea celor ce vor locui in acest spatiu. Iar cand spunem “noi”, ne referim atat la colectivul Art Decor House cat si la proprietarii imobilului, care au fost foarte implicati pe tot parcursul lucrarilor.

La intrarea in apartament, ne intampina un mare open space, care inglobeaza trei spatii functionale distincte: bucataria, livingul si biroul. Pe langa spatiul comun pe care il impart, acestea mai sunt legate si prin culoarea Stejar Ferrara negru, acea nuanta inchisa care se regaseste sub diferite forme in toate cele trei zone.

Astfel, in bucatarie, avem blatul inchis la culoare, iar corpurile de mobila din pal, intr-o nuanta calda – Woodline Creme, asortata parchetului. Pentru protejarea peretelui aflat in imediata apropiere a zonei in care se va gati mancarea, in loc de clasica faianta, am ales sa folosim sticla, de data aceasta vopsita, cu niste elemente grafice sugestive pentru un spatiu dedicat gastronomiei.

Bucataria si livingul sunt delimitate practic prin zona de luat masa. Pentru a nu incarca prea mult decorul, aici am amenajat, simplu, o masa in nuanta comuna Stejar Ferrara negru, cu patru scaune.

Livingul este compus dintr-un ansablu de mobilier care incorporeaza comoda TV si cateva spatii de depozitare foarte utile, o masuta de cafea si o canapea confortabila, mare si primitoare. Ansablul de mobila si masuta de cafea sunt realizate din pal, in nuanta Stejar Ferrara negru, dar usile dulapioarelor si blatul masutei sunt cele care aduc un plus de culoare, prin sticla vopsita aplicata peste. La masuta de cafea, aceasta are si un rol de protectie a palului. Peretii linving-ului sunt inobilati cu un tapet in concordanta cu intreaga cromatica a spatiului decorat.

In continuarea living-ului avem zona de studiu, ceva mai retrasa decat restul spatiilor functionale. Aici am asezat un birou, pe care l-am realizat tot din pal, in aceeasi culoare Stejar Ferrara negru, cu o suprafata de lucru suficient de mare si cu spatii de depozitare incapatoare, sub forma de sertare, dar si un corp suspendat cu un raft, care poate fi folosit si pe post de mini biblioteca.

Dormitorul te duce intr-o alta atmosfera, care imbie la somn, relaxare si “incarcarea bateriilor”.

Mobila de dormitor este realizata din pal hacienda gri. Este un pal foarte special, care nu imita fibra clasica de lemn. Are o textura in relief, insertiile si fibra pe orizontala creaza un efect care mareste spatiul.

Efectul naucitor de pat plutitor este dat de oglinda pe care am folosit-o la realizarea cadrului patului, care, totodata, ajuta si la marirea optica a spatiului. In acelasi scop, de marire optica, am folosit oglinda si pe usile glisante ale dressing-ului din dormitor. Pentru decorarea peretelui din dreptul patului am folosit foto tapet, una din tendintele anului 2013, in materie de amenajari interioare.

Si pentru a iesi putin din monotonia culorilor deschise si neutre, am ales sa aducem o pata de culoare, de fapt, un intreg perete de culoare, si nu orice fel de culoare, ci aceea a pasiunii!

La final, recunoastem, avem o mare satisfactie pentru ca a iesit un proiect de decoratiune interioara chiar mai reusit decat sperau clientii nostri, initial. Noi nu putem decat sa le dorim sa fie foarte fericiti in noul ambient pe care l-am creat pentru ei!