< Inapoi | Amenajare open space luminos si primitor

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Va prezentam un nou exemplu de amenajare interioara a unui spatiu integrat. Este vorba despre un open space in care functioneaza armonios bucataria, livingul si diningul, plus un hol.

Clientii nostri si-au dorit sa realizam un spatiu luminos si calduros, un loc foarte primitor, asa cum ar trebui sa fie orice incapere prin care se face intrarea intr-o casa.

Mobilierul pe care l-am propus reprezinta o imbinare intre stilul clasic si modern. Liniile simple, minimaliste chiar, combinate cu insertiile de rafturi inspirate din forma fagurelui contribuie la crearea unui ambient contemporan eclectic.

Pentru a crea o atmosfera calduroasa si prietenoasa, am mizat pe accentele de galben viu. Am inserat culoarea florii soarelui prin cateva elemente de efect: pernele de pe canapea, tapiteria scaunelor atribuite locului pentru luat masa, sticla vopsita care protejeaza peretele din bucatarie si alte cateva obiecte decorative.

Pentru productia acestei amenajari am propus fronturile din MDF frezat utilizate la mobila de bucatarie. Acestea sunt combinate cu elemente actuale precum manerele ingropate in structura, pe toata lungimea mobilierului si manerele tip bara din aluminiu. Dintre dotari mentionam deschiderile cu push si sertarele cu inchidere amortizata.

Compartimentarea spatiului prin modul in care sunt dispuse piesele de mobilier reda toate zonele functionale necesare. Intrarea in locuinta se face prin aceasta incapere, asadar am inclus o zona de hol. Comoda pentru pantofi si un sifonier modern sunt suficiente pentru a ascunde incaltamintea si hainele de sezon.

Open spaceul se continua cu livingul, compus din canapea, masuta de cafea si comoda TV care include multe rafturi si spatii de depozitare. Zona de peninsula desparte bucataria si locul de luat masa de living. Am avut grija ca in bucatarie sa lasam la vedere doar cuptorul si plita. Restul electrocasnicelor incorporabile mari, precum frigiderul sau masina de spalat vase, sunt mascate elegant in spatele mobilierului.

Astfel, intr-un spatiu de 30 mp, am obtinut un open space multi functional, bine structurat si, nu in ultimul rand, o incapere agreabila din punct de vedere stilistic.